
Question Answer

Is joint participation in the form of a
consortium (Eswatini and firms based outside
of Eswatini) acceptable under this CfP?

For this Grant, we are looking for applicants
where the applicant and all consortium
members are based in Eswatini. Hence, an
application from a consortium with members
based outside of Eswatini will not be
permissible.

How can Safety, Health, Social and
Environmental requirements in relation to the
grant support be demonstrated?

Reference is made to the CfP Section 2.1
Approach and Methodology:

The proposal has to outline what guidelines
and principles the Applicant follows
throughout the implementation of the project
in the below areas. These may be corporate
or universal guidelines, laws or internal
policies.:
1. Health and Safety Requirements
2. Social and Environmental Requirements
(such as gender and social inclusion)
3. Protection from Sexual Exploitation and
Abuse Requirements
4. Sustainability Requirements

It is required to demonstrate the health and
safety requirements your organization has in
place (organizational guidelines, applicable
law, etc. as per above) and will follow
throughout the project implementation. The
evaluation criteria refers to this requirement.

What are the requirements for a Capacity
Assessment if the grant budget is above USD
50,000?

Undergoing a capacity assessment is a new
requirement for UNOPS Grantees, and
consists of two separate assessments:
Prevention of Sexual Exploitation and Abuse
(PSEA), for which the self-assessment
questionnaire is required to be submitted with
your application to the CfP, and the
organizational and financial capacity
assessment. In case your application will
move further in the evaluation process, we
will send you another self-assessment
questionnaire.

In case your organization’s capacity has been
assessed previously by another UN
organization (such as UNDP), we may accept
the results of this assessment and you will



not need to complete the questionnaire.

At the current stage, only the submission of
the PSEA self-assessment is required
together with the proposal, as referred to
under Section 1.11 of the CfP.

We do not know whether we are interpreting
the following items in the table in section 5
correctly.

Tools for data collection: Any tools can be
considered, including also meetings,
workshops and experts. This depends on the
indicators selected to monitor the
implementation.
Frequency of data collection: The frequency
of the activities serving to collect data
Responsible position: This can be the person,
organization or other entity responsible for
the indicator.
Disaggregation: Disaggregation may not be
relevant for all indicators listed, in case a
disaggregation is not possible for your
indicator listed, you may put “n/a”.


